POLNA CORNER WARSZAWA

OPIS PROJEKTU

W samym sercu Warszawy, w trójkącie ulic Polna, Waryńskiego, Jaworzyńska, duński inwestor podjął
się realizacji ciekawego projektu. Na całe przedsięwzięcie inwestycyjne złożyły się: rewitalizacja
dwóch starych kamienic i budowa nowego budynku biurowego.

EastWave przypadła w udziale rola zarządzającego realizacją inwestycji. Do naszego zakresu należał
bezpośredni nadzór i koordynacja prac projektowych i budowlanych. Projekt, zlokalizowany w
obszarze gęstej zabudowy, niósł ze sobą liczne wyzwania. Nowy biurowiec jest posadowiony w
bezpośrednim sąsiedztwie stacji metra „Politechnika” a prace restauracyjne jednej z kamienic
odbywały się pod wnikliwym nadzorem stołecznego konserwatora zabytków.

Efekt końcowy robi wrażenie. Dwie stare kamienice świecą świeżością a dzięki szklano-aluminiowej
fasadzie nowoczesnego biurowca udało się poprawić estetykę tego uczęszczanego miejsca.

EASTWAVE

Inwestor zastępczy i nadzór wielobranżowy prac generalnego wykonawcy (konsorcjum firm PORR i M&R)

SZCZEGÓŁY PROJEKTU

Klient: POLNA Sp. z o.o.
Lokalizacja: Warszawa
Powierzchnia: 10 000 m2
Zrealizowano: 2016/2017
Wartość projektu: 52 000 000 PLN